Configureer online uw lichtmetalen velgen voor de auto

Hoe werkt de configurator?

Benieuwd welke velgen er mogelijk geschikt zijn voor uw auto? Maak gebruik van onze velgen configurator. Hierin zijn vele merken velgen en lichtmetalen-velgen online opgenomen in de configurator, voor elk model is er bijvoorbeeld die bijzondere bbs velg te vinden. Bij het merk selecteert u uw gewenste merk, bijvoorbeeld: BBS, MAK, Breyton, Vorsteiner of Borbet. Vervolgens, al u al een idee heeft qua type, typt u dat daar in. Vervolgens selecteert u de gewenste inch-maat. Dus bijvoorbeeld, 15, 17, 19 inch of zelfs nog grotere wielmaten. Weet u slechts 1 van de drie gegevens? Vul die in, dan worden de velgen met uw kenmerk getoond.

Lees meer

Benieuwd welke velgen er mogelijk geschikt zijn voor uw auto? Maak gebruik van onze velgen configurator. Hierin zijn vele merken velgen en lichtmetalen-velgen online opgenomen in de configurator, voor elk model is er bijvoorbeeld die bijzondere bbs velg te vinden (link naar bbs velgen).

Welke wielen en dus (lichtmetalen) velgen passen onder mijn auto?

Hiervoor zijn meerdere maten belangrijk: Het belangrijkste zijn de inchmaat en de steekmaat. Maar ook de ET-waarde. Deze dagen worden productie auto’s voornamelijk standaard met 14 of 15 inch wielen geleverd. Wat uiteindelijk oploopt tot 22 inch. Deze waarde weet je meestal. Zo niet, bekijk op de bandenmaat welke R er in zit, die geeft aan welke inchmaat het is?

De steek of steekmaat

De steekmaat is net zo belangrijk: dit meet je door de afstand tussen het midden van gat tot gat voor de bouten van de velg op te meten.

De ET-waarde van velgen

De ET-waarde, in het Duits: Einpress-Tiefe bepaalt in welke mate een velg naar binnen of buiten steekt bij de wielkast. Kortom: de diepteligging. Hoe bereken je dit?

Pak het midden van de velg (lengtedoorsnede) tot aan het bevestigingspunt te meten. Dit is in Millimeters uitgedrukt.

Zorg er voor dat je nieuwe velgen niet meer de 5mm afwijken van de originele velgen, dat kan leiden tot ander weggedrag. Kies je daar wel voor? Laat je dan ook professioneel adviseren en begeleiden hierin om ongewenst weggedrag te voorkomen.

De J maat

De J maat van een velg geeft aan welke breedte de velg heeft. Het is eigenlijk een aanduiding in Inches. 1 J staat gelijk aan 1 inch.

De J waarde geeft de afstand weer tussen de twee velg-randen (binnen en buitenrand, de breedte dus.

We helpen u graag verder!

Nog vragen? Neem contact op

Wij staan voor je klaar!

Bekijk onze vestiging
Hoogendoornwheels