Lichtmetalen wielen voor een Camper!!

Waarom zouden we lichtmetalen wielen voor een camper nemen en hoe weten we de steek en de maat?

Beginnen gelijk met de vraag waarom.

Aluminium velgen zijn vaak lichter van gewicht wel duurder maar interessanter voor de camper die zoveel mogelijk gewicht wilt besparen.En op gewicht besparen betekend ook brandstof besparen.Wij kunnen ook steeds meer velgen leveren die specifiek ontwikkeld zijn voor de camper. Dit mede omdat de vraag voor zulke velgen enorm toeneemt. Het standaard 15 of 16 inch wiel is al niet meer de standaard, maar bijvoorbeeld de 18 inch doet ook mee tegenwoordig of wat dacht u van de 4 x 4 look met bijpassende terreinbanden, is iets wat steeds meer toeneemt. Laat u zich hierin door Hoogendoornwheels adviseren, wij zijn hier inmiddels zeer bekend mee.

Camper-velgen-kopen-hoogendoornwheels-zuidland-banden-caravan-01-terrein-look

Hoe weten we de steekmaat

Als de camper een bus is waar de fabrikant vermeld staat is het zeer makkelijk, auto ingeven via onze Velgen configurator .

Maar als het campermerk in uw kenteken staat dan wordt het iets moeilijker maar zeer zeker wel te doen. Veel campers staan gebouwd op een Fiat Ducato onderstel (zelfde voor Citroen en Renault)en die heeft standaard een 5 x 118 steek en de Maxi 5 x 130 .

Zie voorbeeld hieronder hoe dat gemeten kan worden.

U kan ook midden naaf naar midden boutgat meten om te kijken welke uitvoering u heeft qua steek, bij 118 is het dan 59 mm en bij de 130 steek is het 65 mm. Mocht u er niet uitkomen dan staat ons hier in gespecialiseerd team klaar om u hiermee te helpen.

STEEKMAAT-INMETEN-HOOGENDOORNWHEELS

 

 

 

 

Wij staan voor je klaar!

Bekijk onze vestiging
Hoogendoornwheels