Hoe onderhoud je jouw lichtmetalen velgen het beste?

Lichtmetalen velgen zijn gemaakt van lichte metalen en bestaan voornamelijk uit aluminium. Ze zijn een populaire keuze voor automobilisten, niet alleen omdat ze een moderne uitstraling geven, maar ook licht van gewicht zijn en daarom iets zuiniger rijden.

 

Verschil met stalen velgen

Er zijn verschillen tussen stalen en lichtmetalen velgen. Stalen velgen zijn zwaarder van gewicht, doordat ze zijn gemaakt van staal. Ook zijn deze sterker dan lichtmetalen velgen, waardoor ze automatisch minder snel beschadigen. Met lichtmetalen velgen verbruik je wel minder brandstof. In uiterlijk zit ook een verschil tussen de 2 velgen. De lichtmetalen velgen zijn een stuk mooier. 

 

Waarom kiezen voor lichtmetalen velgen?

 

Onderhoud velgen

Deze velgen kunnen snel vies worden door stof, vuil en remstof. Met de juiste methoden en producten is het schoonmaken van lichtmetalen velgen een eenvoudig proces. Lees in de volgende stappen hoe u dit kunt doen:

 

Stap 1: Maak eerst de velgen schoon met een hogedrukreiniger of een stevige borstel en water. Het grootste deel van het vuil zal worden verwijderd.

 

Stap 2: Gebruik een speciaal shampoo voor lichtmetalen velgen. Dit product is speciaal ontworpen om velgen te reinigen zonder schade toe te brengen aan het materiaal. Breng het product aan op de velgen met een spons of een doek. Spoel het vervolgens af met water. 

 

Stap 3: Gebruik een borstel met zachte haren, om de velgen grondig te reinigen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een oude tandenborstel.

 

Stap 4: Spoel de velgen af met water en droog ze vervolgens af met een zachte doek.  

 

Stap 5: Uw velgen beschermen? Gebruik een velgen beschermer. Dit product zorgt ervoor dat de velgen gemakkelijker schoon te houden zijn en helpt bovendien om roestvorming te voorkomen.  

 

 

Om ervoor te zorgen dat uw velgen er als nieuw uitzien en mooi blijven, moet u ze regelmatig schoonmaken. Het is ook aan te raden om de velgen te behandelen met een speciale wheel wax b.v Wheel sealant en natuurlijk verkrijgbaar bij Hoogendoornwheels. Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u uw lichtmetalen velgen eenvoudig schoonmaken en onderhouden. Laat u niet alleen adviseren door ons over banden en velgen maar ook over onderhoud.

 

Wij zijn gespecialiseerd

Wij van Hoogendoornwheels zijn specialist op het gebied van lichtmetalen velgen. Via onze velgen webshop kunt u deze bestellen. U kunt een kijkje nemen in onze velgen webshop of kom langs in onze showroom. Vrijblijvend advies nodig? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag.

 

      

Wij staan voor je klaar!

Bekijk onze vestiging
Hoogendoornwheels